Wat je kunt verwachten bij je tussentijdse toets

De tussentijdse toets is een examen bij het CBR dat bedoeld is om te kijken hoe ver je bent met je rijopleiding en waar je nog aan moet werken. Het is een soort proefexamen dat lijkt op het praktijkexamen. Hieronder leggen we uit hoe de tussentijdse toets verloopt bij het CBR.

Aankomst bij het CBR
Je komt op de afgesproken tijd aan bij het CBR en meldt je bij de receptie. Daar laat je je identiteitsbewijs en het reserveringsbewijs van de tussentijdse toets zien. Vervolgens word je naar een wachtruimte gebracht waar je nog even kunt wachten.

Kennismaking
Na een korte wachttijd word je opgehaald door de examinator die de tussentijdse toets afneemt. Deze maakt eerst kennis met je en vraagt naar je ervaringen tot nu toe tijdens de rijopleiding.

Controle van de documenten en de auto
Vervolgens controleert de examinator of je in het bezit bent van een geldig identiteitsbewijs en of de auto waarmee je rijdt in orde is. Dit is onder andere om te kijken of de auto goed verzekerd is en of de remmen, verlichting en banden in goede staat verkeren.

Rijden op de weg
De examinator zal je vervolgens vragen om de auto te starten en te rijden. Tijdens de rit zal de examinator je verschillende opdrachten geven, zoals het rijden van een stukje snelweg, een rotonde nemen, parkeren of invoegen op de snelweg. Dit is vergelijkbaar met het praktijkexamen.

Bijzondere manoeuvres
Na het rijden op de weg worden de bijzondere manoeuvres getoetst, zoals fileparkeren, achteruit inparkeren en keren op de weg. Ook hier zal de examinator instructies geven en beoordelen hoe je deze manoeuvres uitvoert.

Feedback en advies
Na afloop van de tussentijdse toets krijg je van de examinator feedback over je prestaties en advies over waar je nog aan moet werken. Dit is nuttige informatie om je voor te bereiden op het praktijkexamen.

hallorijbewijs rijschool barendrecht